Van Koert Chiropractie

Teken de petitie

Teken de petitie

Steeds meer mensen, ook zorgend Nederland, schat chiropractie naar waarde. Het vak groeit, evenals het aantal chiropractoren, en het aantal patiënten. Wat alleen niet meegroeit, is de officiële erkenning van ons vak. Binnen het Nederlandse zorgverzekeringssysteem, in tegenstelling tot dat van andere landen, valt chiropractie nog steeds onder complementaire geneeswijzen. En geloof me, daar wordt op dagelijkse basis hard aan gewerkt om er verandering in te brengen, maar het voelt vaak als trekken aan een dood paard.

Wat niet went, is dat wij door dit gebrek aan erkenning voor de tweede maal in de corona-crisis buiten spel zijn gezet sinds het ingaan van de nieuwe maatregelen. “Waarom mogen jullie niet openblijven terwijl fysiotherapeuten dat wel mogen?” werd ons ontelbaar vaak gevraagd tijdens het afbellen van patiënten. 

"Politieke kwestie"

Ik moet zeggen: het huilen stond mij nader dan het lachen, die eerste dag na de aanscherping van de maatregelen. Het behoeft geen uitleg dat chiropractoren het belang van het indammen van de corona-besmettingen erg serieus nemen. Echter raakt het ons diep in ons zorghart dat we nu onze patiënten, en dat zijn er heel veel, opnieuw in de kou moeten laten staan. Intense hoofdpijn, acute lage rugklachten, huilende baby’s: we mogen er niet aankomen.

En dat heeft weinig te maken met besmettingrisico’s, en alles met achterstallige wetgeving. Ik denk dat ik namens alle chiropractoren mag spreken dat het pijn doet om niet de zorg te mogen leveren die velen van u zo hard nodig hebben. Die dikke huid helpt daar niet zo goed tegen.

Wilt u helpen?

Vanuit het NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) wordt er hard gewerkt om aan overheidsinstanties duidelijk te maken dat het voor velen van groot belang is dat de praktijken eerder dan 19 januari open gaan. Wilt u helpen? Ga dan naar bit.ly/Chiropractienoodzakelijk-petitie en teken de petitie. U kunt gratis lid worden van de Belangenvereniging Patiënten Chiropractie en het zou ook fijn zijn als u de petitie met uw naasten wilt delen. We hopen u op korte termijn terug te zien in de praktijk!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin