van koert chiropractie logo

Gonstead Chiropractie
-
Een unieke methode van chiropractie

Bezoek ons gratis inloop spreekuur. Iedere dinsdag van 17:00 tot 18:00

Gonstead chiropractie is een wetenschappelijk bewezen methode

Wat is Gonstead Chiropractie?

Gonstead Chiropractie is een unieke chiropractische methode gebaseerd op een specifieke biomechanische analyse en behandeling.  Deze methode is ontworpen door Dr. Clarence Selmer Gonstead (1898-1978) en is bekend onder de naam “Gonstead Method”.

gonstead chiropractie

Gonstead Chiropractie is ontstaan in de jaren 1920

Hoe is Gonstead Chiropractie onstaan?

Gonstead Chiropractie is ontstaan in 1923, toen een chiropractor genaamd Dr. C.S. Gonstead zijn praktijk begon in Mount Horeb, Wisconsin (USA). Inmiddels is de Gonstead methode door meer dan 550 chiropractors in onder andere Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië vertegenwoordigd.

De kenmerken van gonstead chiropractie

Wat zijn de kenmerken van Gonstead Chiropractie?

Gonstead Chiropractie is een unieke methode van chiropractie. De visie van Clarence Gonstead was dat het bekken het fundament van de wervelkolom (en het bewegingsapparaat) is. Wanneer dit samen met de lumbale wervels in evenwicht is, is er een optimale stabiliteit in de wervelkolom. Problemen in nek en bovenrug, kunnen dus vaak hun oorsprong in het lage gedeelte van de rug of bekken terugvinden. De Gonstead methode werkt een structurele oplossing voor rug en nekklachten door een specifieke analyse en behandeling.

Houdingsproblemen in nek en bovenrug ,standsafwijkingen van het hoofd, zijn dus vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren. Door de uitgebreide analyse en benadering van het hele bewegingsapparaat in het behandeltraject, krijgen we vaak zeer mooie resultaten. Ook bij mensen die al heel lang met klachten rondlopen.

chiropractie
Gonstead

behandelingen Gonstead Chiropractie

Welke aandoeningen kunnen met Gonstead Chiropractie behandeld worden?

Gonstead Chiropractie kan verschillende soorten klachten behandelen, zoals: rugklachten, schouderklachten, nek- en hielklachten, migraine en pijn in de borst, armen of benen.

DE voordelen van gonstead chiropractie

Wat zijn de voordelen van Gonstead Chiropractie?

De Gonstead-methode is een vorm van chiropractie die gebaseerd is op het idee dat de wervelkolom, het hoofd en de rest van het lichaam met elkaar verbonden zijn. Het is een manier van chiropractie die gebruik maakt van een specifieke techniek om de wervelkolom te herstellen. Tevens is de Gonstead methode ook geschikt bij het behandelen van rug- en nekklachten bij kinderen.

De methoden van Gonstead Chiropractie zijn door de wetenschap bewezen – wat betekent dat patiënten die voor deze methode in onze praktijk kiezen, kunnen vertrouwen op de resultaten.