van koert chiropractie logo

Voor sporters met sportblessures

Tegenwoordig weten ook (top) sporters steeds vaker de weg naar onze praktijk te vinden

Ook (top)sporters hebben baat bij chiropractie. De laatste jaren zien we steeds meer amateur en professionele sporters in onze praktijk. Niet alleen met rug- en nekblessures, maar ook met andere gewrichtsklachten, chronische peesblessures en spierblessures. Sporters kom vaak naar ons toe als hun blessures niet snel herstellen. Meestal komt dat door een onderliggend structureel probleem elders in het lichaam. Chiropractie heeft dan doorgaans wel het gewenste effect. Zodat de sporter snel een comeback kan maken.

Volledig ingerichte fitnessruimte

In onze fitnessruimte kunt u terecht voor revalidatie en krachttraining op maat

Onze praktijk is uitgerust met een compleet ingerichte fitnessruimte. We werken samen met personal trainer Dennis Trilling. Hij zorgt met trainingen op maat dat mensen bij ons op een verantwoorde manier aan hun herstel kunnen werken. Hebt u bijvoorbeeld bepaalde rugklachten, dan maakt Dennis daar een speciaal trainingsprogramma voor. Zodat u op de juiste manier uw rugspieren kunt versterken, waardoor u uw rug minder belast. Zo’n revalidatietraject of krachttraining op maat is vaak een mooie opstap naar zelfstandig trainen en sporten.

We gebruiken de laatste technieken

Met corrigerende behandelingen helpen wij u van uw sportblessures af

Denk bij sportblessures bijvoorbeeld aan schouder-, arm-, pols-, heup-, lies-, knie- en enkelblessures. Daarbij behandelen wij de geblesseerde gewrichten, banden, pezen en spiergroepen. Om de klachten goed in beeld te brengen en zo gericht mogelijk te werk te gaan, maken wij vooraf vaak een röntgenfoto. Daarna gaan we aan de slag met manipulatie-, tractie- en drukpunttherapie. Doel is om de geblesseerde  gewrichten en spiergroepen zo snel mogelijk weer optimaal te laten functioneren. Om het herstel te bevorderen, stellen we ook vaak een specifiek oefenprogramma op. De oefeningen kunt u uitvoeren op een onze fitnessapparaten. En uiteraard kunt u er ook thuis mee aan de slag.    

Hoe kan ik het in de toekomst voorkomen?

Tips om veelvoorkomende sportblessures te voorkomen

Zorg dat u goed getraind aan de start verschijnt. Ga bijvoorbeeld niet ineens een halve of hele marathon lopen. Bouw uw conditie langzaam op. Draag de juiste kleding en vooral ook schoenen die de juiste steun geven. Begin ook als geoefende sporter altijd met een warming up. Neem les als u met een sport begint of een sport nog niet onder de knie hebt. U leert dan de juiste technieken en bewegingen aan, waardoor u voorkomt dat u geblesseerd raakt. En ‘last but not least’, doe een cooling down. Dat is goed voor uw spieren en gewrichten en voorkomt heel veel spierpijn.     

Eerste hulp bij sportblessures

Bent u bijvoorbeeld door uw enkel gegaan, leg er dan een koud kompres op. Dat verlicht de pijn en kan zwelling van het gewricht voorkomen of verminderen. Datzelfde geldt voor andere plekken waar de pijn of zwelling zich voordoet. Wij raden u aan dit meerdere keren te doen, maar maximaal 20 minuten en met tussenpozen van minimaal 2 uur.

FAQ

Veelgestelde vragen

Het is niet verstandig om na een behandeling direct te gaan sporten. Wij adviseren daarom ook altijd minimaal 24 uur rust van sport na een afspraak. Soms, bijvoorbeeld bij topsporters, gebruiken we chiropractische behandelingen om top resultaten te bereiken door hun lichaam te fine tunen en voorbereiden op de inspanningen. In dit geval is de intensiteit en behandeling ook iets anders.

Alleen in goed overleg met uw behandelaar. We willen niet dat u dingen doet die uw herstel mogelijk in de weg staat met alle goed intenties ten spijt.

Als u doet wat uw behandelend chiropractor verteld dat u moet doen, en u laat de dingen die u beter kunt laten, en u houdt u aan uw behandelafspraken zoals met u besproken, maakt u de beste kans op spoedig herstel.

Schakel de chiropractor in om sportblessures te voorkomen

Het mooiste is als u de chiropractor inschakelt voordat u klachten heeft of als u klachten voelt aankomen. Door de wervelkolom regelmatig te laten checken voorkomt u grotere problemen.