van koert chiropractie logo

Nek-schouder-armklachten en chiropractie

Nek-schouder-armklachten veroorzaakt door een geïrriteerde zenuw

Heel veel mensen hebben last van pijn in de nek, schouder of arm. Vaak wordt die pijn veroorzaakt door een geïrriteerde zenuw. Deze zenuw loopt door de halswervels, over de schouder naar de arm.

Naar schatting krijgen 7 van de 10 Nederlanders te maken met nekklachten. Die kunnen ontstaan door slijtage (artsrose) in de nek. door een verkeerde houding achter het bureau of de computer of door een verkeerde houding bij het gebruik van de telefoon, tablet of laptop. 

Na een auto-ongeluk of val kunnen whiplashklachten ontstaan. Een whiplash is een snelle, acute beweging van nek en hoofd bij een verkeersongeluk of een val. Deze beweging kan letsel veroorzaken aan wervels en  zenuwen in de nek. Deze beschadigingen zijn vaak niet op röntgenfoto’s te zien. Een whiplash kan leiden tot tal van klachten zoals: nek/hoofdpijn, concentratieverlies, vermoeidheid, geheugenverlies, dubbel zien of minder goed scherp kunnen stellen, stijfheid in de nek, tintelingen in de vingers of armen. 

Bij schouderklachten wordt vaak de diagnose ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) of ‘peesontsteking’ gesteld. De klachten worden meestal veroorzaakt door een slechte (werk)houding, steeds dezelfde beweging te maken, overbelasting, (sport)blessures of een slechte werking van de nek en bovenrug.

Armklachten komen ook veel voor en maken het lastig om goed te functioneren. Meestal wordt de armpijn veroorzaakt door een blessure of overmatig gebruik. Maar de klachten kunnen ook ontstaan door een probleem in de nek of de bovenste wervelkolom.

Herkent u zich in deze klachten?

U merkt dat u uw nek, schouder of arm met pijn en moeite kunt bewegen

Nekklachten kunnen gepaard gaan met stijfheid in uw nek en bovenrug. U kunt moeilijk over uw schouder kijken in de auto of op de fiets. U kunt last hebben van opgetrokken schouders door stress of zelfs van hoofdpijn of duizeligheid. 

Schouderklachten openbaren zich meestal door veel pijn aan de schouder en een beperkte bewegingsvrijheid van het schoudergewricht. U kunt bijvoorbeeld met pijn en moeite uw shirt of jas aantrekken. Als het gewricht geïrriteerd is, verkrampen de spieren rondom de schouder. Als u daar te lang mee doorloopt, kunnen de spiergroepen verkorten waardoor u de schouder niet meer normaal kunt bewegen. 

Armklachten openbaren zich door armpijn, tintelingen in de handen en vingers, gevoelloosheid, roodheid, zwelling, gevoeligheid, een beperkt bewegingsbereik of stijfheid van de gewrichten. De pijn kan veroorzaakt worden door problemen in het schoudergewricht of uitstralende pijn vanuit de nek, het schouderblad en de ribben.

We gebruiken de laatste technieken

Met chiropractische behandelingen kan het lichaam zichzelf weer genezen

Chiropractie is een geneeswijze die gebaseerd is op het herstellend vermogen van het lichaam. Met chiropractische behandelingen kunnen wij nek-, schouder- en armklachten uitstekend verhelpen. Daarbij richten wij ons op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat en de relatie met het zenuwstelsel. Door middel van een gedegen onderzoek lokaliseren wij de blokkades in de wervelkolom. Daarna corrigeren wij deze blokkades met een gerichte behandeling. Het resultaat is dat we de doorstroming van de zenuwen herstellen, zodat het lichaam zichzelf kan genezen.

Hoe kan ik het in de toekomst voorkomen?

Zo kunt u nek-,schouder- en armklachten voorkomen

Wij hebben een aantal tips voor u om nek-, schouder- en armklachten te voorkomen. Slaap nooit op uw buik en ook niet op een dik kussen. Want dan komen uw nekspieren en halswervels onder grote druk te staan. Zorg dat u rechtop zit en staat. Daarmee voorkomt u spanning op uw nek en schouders. Kijk nooit liggend televisie. Wij raden ook af om liggend te lezen. Let op uw houding bij het gebruik van uw tablet en telefoon. Leg uw tablet bij voorkeur niet op uw schoot. Vermijd stress. Pauzeer regelmatig en zorg dat u voldoende beweegt.

FAQ

Veelgestelde vragen

Een frozen shoulder is een term die in de volksmond gebruikt wordt voor de beperkte bewegelijkheid in het schouderkapsel ten gevolge van vorming van littekenweefsel of verkorting van de spieren en pezen rondom het schoudergewricht. Er zijn meerdere oorzaken voor en de chiropractor is gespecialiseerd in het opsporen en oplossen van de onderliggende oorzaak.

Ja. Chiropractie werkt heel vaak heel effectief voor een tennisarm en een golfarm blessure, evenals andere vormen van RSI.

Vaak is er na een sleutelbeen breuk sprake van problemen in het schoudergewricht, het AC gewricht of SC gewricht, waar het sleutelbeen deel van uit maakt. Door te zorgen dat de spieren, kapsels, pezen en gewrichten optimaal functioneren, kan het herstel vaak sneller en beter plaatsvinden met een kleinere kans op langdurige beperkingen.

Schakel de chiropractor in om nek-schouder-armklachten te voorkomen

Het mooiste is als u de chiropractor inschakelt voordat u nek-, schouder of armklachten heeft of er slechts een klein beetje hinder van ondervindt. Door de wervelkolom regelmatig te laten checken voorkomt u grotere problemen.