van koert chiropractie logo

Chiropractie zorgt voor een
gezonde en pijnvrije zwangerschap

Zwangerschapsklachten

U bent in blijde verwachting van uw kind. Maar uw lichaam heeft het vaak zwaar. Dat komt door veranderingen in gewicht, houding en hormoonhuishouding.
Uw pezen, gewrichten en spieren rekken uit om de foetus de ruimte te geven om te groeien. In het verloop van de zwangerschap groeit de baby. Daardoor neemt de druk op de wervelkolom steeds meer toe. Dat leidt tijdens de zwangerschap vaak tot lage rugklachten. Dat komt meestal door een veranderde beweeglijkheid van het bekken. Een chiropractor kan u in alle fases van de zwangerschap  behandelen, om de pijn te verlichten of zelfs helemaal weg te nemen. De behandeling wordt optimaal aangepast aan uw zwangerschap en is veilig voor u en uw ongeboren kind.

Herkent u zich in deze klachten?

Zwangerschapsklachten herkent u zo

Door de veranderde beweeglijkheid van het bekken kunt u last krijgen van lage rugklachten. Het gevolg kan zijn pijn in de lage holte van de rug, pijn aan de voorkant rond het schaambeen of zelfs uitstralende pijn naar uw benen.

We gebruiken de laatste technieken

Met corrigerende behandelingen helpen wij u van uw klachten af

Heeft u al vroeg in uw zwangerschapsperiode last van lage rugklachten of heeft u er moeite mee om uw werkzaamheden goed uit te voeren? Dan kan een chiropractische behandeling voor de nodige verlichting zorgen. De chiropractor verbetert het functioneren van de lage rug en het bekken. Er wordt maximale ruimte in de buikholte gecreëerd, zodat het lichaam is voorbereid op de bevalling. U kunt zich nog tot kort voor de bevalling door een chiropractor laten behandelen. Wij kunnen onze behandeltafels op een speciale manier instellen, zodat u op uw buik kunt liggen tijdens de behandeling. Uw kindje loopt geen enkel risico.

Hoe kan ik het in de toekomst voorkomen?

Tips om zwangerschapsklachten te voorkomen of verlichten

Vooral de laatste maanden van de zwangerschap zijn vaak zwaar. Als u in die laatste periode van uw zwangerschap lichte klachten krijgt, is een behandeling vaak niet nodig. Uw partner kan u dan bijvoorbeeld een lichte massage geven. Vaak werkt dat heel ontspannend. Ongeveer de helft van de zwangere vrouwen heeft last van bekkenklachten. Slechts een klein deel daarvan heeft ook echt last van bekkeninstabiliteit.

Chiropractie bevalt de meeste vrouwen heel goed tijdens de zwangerschap

Ook zwangere vrouwen die geen klachten hebben kiezen vaak voor een chiropractische behandeling bij ons. Daardoor blijven zij klachtenvrij. Wellicht is dat ook iets voor u. Wij zorgen dat uw wervelkolom en bekken optimaal blijven functioneren tijdens uw zwangerschap. Daarnaast behandelen we uw banden en spieren. Bovendien geven wij u adviezen en oefeningen mee om u optimaal voor te bereiden op de bevalling. Wij verwachten dat zo’n gezonde en pijnvrije zwangerschap u uitstekend zal bevallen.

FAQ

Veelgestelde vragen

Ja, Chiropractie is een veilige en effectieve behandelmethode voor zwangere dames. Eigenlijk zou het goed zijn als iedereen met een zwangerschapswens 6 maanden voor de conceptie al langs de chiropractor zou gaan om de bekken en rug te laten checken. Hoe beter het lichaam functioneert, hoe makkelijker het is om problemen met bekken en rug te voorkomen.

Dat hangt af van uw klachten. Vaak zijn er veranderingen in het functioneren van het bekken en/of de rug na de bevalling en dan is het zaak om dit goed op te lossen. Jonge moeders hebben hun rug hard nodig in de eerste jaren. Denk aan bukken en tillen uit de wieg, het tillen van een Maxi Cosi en het wassen en aan/uitkleden van baby’s of kleine kinderen.

Lies pijn kan veroorzaakt worden door bewegingsstoornissen in het bekken of de rug, maar ook door irritatie van pezen of kapsels rond het heupgewricht. Een goede diagnose en chiropractische behandeling kan heel goed helpen met liespijn.

Schakel de chiropractor in om zwangerschapsklachten te voorkomen

Het mooiste is als u de chiropractor inschakelt voordat u klachten heeft of als u klachten voelt aankomen. Door de wervelkolom regelmatig te laten checken voorkomt u grotere problemen.