van koert chiropractie logo

Over Van Koert Chiropractie

in 2005 startte Gertjan ‘Van Koert Chiropractie’, een uiterst professioneel uitgeruste praktijk aan de Berlijnstraat in Zoetermeer.
Samen met de chiropractors Melissa Ruthven, Alessandra Carriero en de verschillende praktijkassistentes behandelt Gertjan patiënten van alle leeftijden.

 Naast het behandelen van patiënten houdt Gertjan zich ook bezig met chiropractie voor paarden en honden.  Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer informatie over de paardenchiro.

Wij staan voor u klaar

Ons motto :
“Mensen gezond(er) maken en houden”

Veel mensen komen naar onze praktijk met rug-, nek- en schouderklachten, maar ook met hoofdpijnklachten. Chiropractie is een wetenschappelijke onderbouwde aanpak om zenuwstelsel, rug en nek optimaal te laten werken, zodat je lichaam structureel beter functioneert. Bij chiropractie kijken we naar de wisselwerking tussen de wervelkolom, het zenuwstelsel en de samenhangende klachten. Het opheffen van die stoornissen behoort tot ons werkterrein. Wij horen vaak: “Was ik maar eerder gekomen.

Ons ideaal is een hele familie van jong tot oud te behandelen en optimaal te laten functioneren.  Meer dan 80% van de mensen krijgt te maken met rug- of nekklachten. Vaak gebruiken mensen dan paracetamol of ontstekingsremmers. Toegegeven: daardoor verdwijnt tijdelijk de pijn. Maar de klachten blijven voortduren. Ideaal is als een hele familie naar onze praktijk komt: grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen. Dan kunnen wij er voor zorgen dat mensen op hoge leeftijd optimaal functioneren en kunnen wij klachten op jonge leeftijd voorkomen. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 

Ons team

Chiropractoren

gertjan van koert

In 2003 heeft hij Van Koert Chiropractic Wellness opgericht en is hij in Pijnacker gestart, 2 jaar later in Zoetermeer. Jaarlijks volgt hij nascholingscursussen om up-to-date te blijven, waaronder specialisatie in functionele neurologie.
Tevens is hij een van de weinigen in Europa die gespecialiseerd is in Gonstead techniek. Sinds 2005 is hij Gonstead Diplomate en maakt hij deel uit van de Board of Directors van de Gonstead Clinical Studies Society, een non-profit organisatie voor het doen van research en het uitdragen van Gonstead Techniek. Tevens wordt hij regelmatig gevraagd als spreker en instructeur voor Gonstead trainingen.

melissa ruthven

Melissa emigreerde een jaar geleden vanuit Zuid-Afrika naar Nederland met haar man en dochter, 3 honden en 2 katten. Melissa is opgegroeid met Chiropractie, allebei haar ouders zijn ook Chiropractor.
Ze is in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit van Johannesburg. Daarna heeft ze haar eigen praktijk gehad, vlakbij Johannesburg.

Gedurende deze jaren heeft ze ook les gegeven aan collega’s en studenten aan de universiteit over Thompson techniek.
Het mooiste aan haar vak vindt ze dat ze door middel van Chiropractie mensen kan helpen met plezier hun leven te leiden zonder fysieke belemmeringen.
Voordat ze naar Zoetermeer kwam, werkte ze in Amsterdam en Almere.
In haar vrije tijd fietst ze graag en ze houd van wandelen in de bossen en in de natuur, maar ook langs de grachten in Amsterdam. Daarnaast houdt ze van koken en bakken, lezen en luisteren naar muziek.

Alessandra

Alessandra is geboren in Italië en verhuisde op 14-jarige leeftijd naar Engeland. Daar voltooide ze haar middelbare school i.c.m. het leren van de Engelse taal. Nadat ze haar A-levels had behaald, ging ze studeren aan AECC in Bournemouth.

Hier studeerde ze in 2022 af met een Master in Chiropractie. Tijdens haar opleiding Chiropractie werd ze geïnspireerd door de Gonstead-techniek en heeft ze (ondanks de pandemie) zoveel mogelijk online en live seminars bijgewoond. Ze blijft haar kennis van Gonstead en andere technieken uitbreiden. Alessandra was in haar jeugd een nationale kunstschaatser en regionale atletiek- en zwematleet. Ze heeft zes verschillende zaterdagbaantjes gedaan, waaronder soloreizen in de Noorse bergen, als chalet host.

Alessandra houdt van reizen en in haar vrije tijd gaat ze er graag op uit om zoveel mogelijk van Nederland te zien, maar ook om te sporten. Ze spreekt 4 talen (Italiaans, Engels, Nederlands en Frans) en heet je welkom in onze kliniek!

'Tharsan Sellathurai

Tharsan Sellathurai is geboren en opgegroeid in Noord Limburg.
Na de middelbare school heeft hij de opleiding tot fysiotherapeut gevolgd in Eindhoven en is daarna als fysiotherapeut gaan werken bij het (vrouwen) voetbal team bij PSV .
Hier kwam hij in aanraking met Chiropractie en werd zijn interesse gewekt.
Niet lang daarna heeft hij besloten opnieuw te gaan studeren.

Hij heeft zijn studie Chiropractie succesvol afgerond met “Cum Laude” aan het Welsh Institute of Chiropractic (WIOC) dat onderdeel uitmaakt van University of South Wales.
Tevens kreeg hij de Award van “Most Inspirational Student of the Year” van de University of South Wales.

Tijdens zijn studie heeft hij veelvoudig congressen en seminars bezocht, waardoor zijn interesse is ontstaan voor de Gonstead Techniek.
Hij studeert dit jaar in de USA bij Dr. Herb Wood, een zeer ervaren Gonstead Chiropractor.

Zijn passie is om met behulp van Chiropractie voor iedereen een zo optimaal mogelijke kwaliteit van leven te bereiken.

Ook zal hij zich inzetten voor de kwaliteit van het chiropractie onderwijs in Europa met een nevenfunctie bij het European Council for Chiropractic Education (ECCE).

In zijn vrije tijd houdt hij van koken, lezen en hardlopen en tennis.

melissa
Video afspelen

Chiropractor Melissa Ruthven tells in this video what chiropractic is and what you can expect as a patient at Van Koert Chiropractic.

Bezoek ons gratis inloopspreekuur iedere dinsdag van 17:00 tot 18:00