van koert chiropractie logo

< click to visit our english page

Chiropractor Hazerswoudedorp - Van Koert Chiropractie

HEEFT U LAST VAN EEN HERNIA LAGE RUGPIJN ARTROSE SCOLIOSIS HIELSPOOR RSI CONSTANTE HOOFDPIJN NEKKLACHTEN SCHOUDERKLACHTEN UITSTRALINGSPIJNEN ?

En beperkt die klacht u in uw dagelijkse bezigheden?

Chiropractor Hazerswoudedorp

Dé chiropractor van de randstad,
ook voor patiënten uit Hazerswoudedorp

Van Koert Chiropractie is de specialist voor rugklachten en vele andere klachten.
Ons centrum is gevestigd in Zoetermeer en beschikt over de meest moderne apparatuur.

melissa
Video afspelen

Chiropractor Melissa Ruthven vertelt in deze video wat chiropractie is en wat je als patient kan verwachten bij Van Koert Chiropractie.

Onze behandelingen richten zich op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat en de relatie met het zenuwstelsel.
Klik hieronder voor een overzicht van onze behandelingen.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor lokaliseert en corrigeert blokkades om het zenuwstelsel optimaal te laten functioneren.
Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en alle zenuwen die vanuit het ruggenmerg naar de organen en spieren gaan. De hersenen worden beschermd door de schedel en het ruggenmerg door 24 wervels die kunnen bewegen in de wervelkolom. Als een van deze wervels beperkt is in zijn beweging of blokkeert, kan dit lokale irritaties in de uittredende zenuwwortels veroorzaken. Dit noemt een chiropractor een “subluxatie complex”, of kort een blokkade. Blokkades kunnen op verschillende manieren ontstaan, door bijvoorbeeld ongelukken en valpartijen, een te zware belasting (bijv. verkeerd tillen of overstrekken) of door reflexen van organen of spieren die lokaal in de wervelkolom een verhoogde spierspanning oplevert. Deze disfuncties in de wervelkolom en het zenuwstelsel kunnen niet alleen lokale rug- en nekpijn maar ook het functioneren van het zenuwstelsel negatief beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn hoofdpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, hyperventilatie, darmkrampen, evenwichtsproblemen, huilbaby’s etc. Na een gericht onderzoek en behandeling lokaliseert en corrigeert de chiropractor deze subluxaties met specifieke correctie technieken. Hierdoor wordt de lokale blokkade opgeheven en kan het zenuwstelsel optimaal functioneren.

WAAROM Van koert chiropractie?

Ons Motto: MENSEN GEZOND(ER) maken en houden

Experts in de Gonstead
en Thompson techniek

Om de beste resultaten te behalen voor onze patiënten zijn wij gespecialiseerd in meerdere chiropractie behandelingstechnieken.

Gonstead techniek

De Gonstead techniek is gericht op het bereiken van een goede positie en beweging van de wervelkolom. Bij  deze techniek ligt de patiënt op zijn zij en gebruikt de chiropractor nauwkeurige druk met de handen om de wervelkolom en ledematen te corrigeren.  Met de Gonstead techniek zet de chiropractor je gewrichten in de juiste positie. Met het gevolg dat de chiropractor je mobiliteit vergroot en de pijn en stijfheid zal verminderen/verdwijnen.

Thompson techniek

Bij de Thompson techniek gebruiken we een speciale behandeltafel, de zogenaamde “drop table”. De onderdelen van deze tafel kunnen iets naar beneden worden bewogen. Het gedeelte van de tafel onder het behandelgebied zal een korte neerwaartse beweging maken, waardoor het lichaamsgewicht bijdraagt ​​aan de aanpassing en de chiropractor minimale druk kan uitoefenen. Deze techniek is een zogenaamde activatietechniek en kan door de extra precisie zeer goede resultaten geven bij wervelkolom- of lichaamshoudingsproblemen.

Testimonials

Een praktijk voor de hele familie

Chiropractie is voor alle leeftijden. Wij zijn dan ook een praktijk voor de hele familie. Ouders en hun kinderen uit Hazerswoudedorp en omgeving komen naar onze praktijk in Zoetermeer voor check-ups en behandelingen. We hebben in onze praktijk een baby-verschoningsplek en een ruimte waar kinderen ongestoord kunnen spelen. Wij kunnen zorgen dat huilbaby’s na de behandeling weer vrolijk zijn. En dat mensen die krom onze praktijk binnen strompelen weer zonder een centje pijn rechtop de deur uitlopen. Zonder medicijnen of operatie. Dat is de kracht van chiropractie.