van koert chiropractie logo
chiropractoren gesloten

Nederlandse chiropractors als enige dicht in Europa.

De pandemie heeft een buitengewone situatie gecreëerd. Na bijna een jaar COVID-19, met voortdurende lockdowns in heel Europa en zorgstelsels die onder enorme druk staan, hebben we veel geleerd en ons aangepast aan de omstandigheden waar mogelijk.

Een heel belangrijke les is dat we weten dat we waar mogelijk mensen uit de buurt van ziekenhuizen moeten houden. Vooral als ze veilig en effectief kunnen worden behandeld door andere gezondheidszorg instellingen, om zodoende de druk weg te nemen bij ziekenhuizen.

Het is dan ook onbegrijpelijk dat chiropractors in Nederland worden geweigerd hun beroep te mogen uitoefenen in een tijd waarin hun diensten meer dan ooit nodig zijn.

De European Chiropractors Union spreekt dan ook hun steun uit voor chiropractie in Nederland. In een brief meldt de president van de ECU het zorgwekkend te vinden dat de Nederlandse regering het  chiropractors verbiedt hun beroep te mogen uitoefenen, terwijl in alle andere Europese landen de chiropractors patiënten mogen behandelen tijdens deze pandemie.

De Europese Unie van Chiropractoren (ECU) wil de autoriteiten eraan herinneren dat chiropractors, net als fysiotherapeuten, hoogopgeleide, zeer bekwame en ethische professionals zijn. Waarom mogen fysiotherapeuten dan wel open en moeten chiropractoren gedwongen gesloten blijven?

Lees hier de brief van de ECU. (bron: NCA )

Deel dit bericht: