van koert chiropractie logo
thuiswerken

De dag tegen rugpijn

Vandaag, 3 november, is het -de Dag tegen Rugpijn- . In Nederland is momenteel een forse groei te zien in het aantal mensen met rugklachten. Ongeveer 2 miljoen mensen hebben last van rug- en nekpijn.  Voorzitter van de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) Gitte Tønner, MSc legt uit dat doordat men te weinig beweegt en vaak in een verkeerde houding zitten dit kan leiden tot rug-, nek-, en hoofdpijnklachten. Niet iedereen heeft namelijk een werkplek thuis die ergonomisch is ingericht. Naast de groep thuiswerkers is er nog een andere groep. Namelijk de studenten die online les moeten volgen. Alles bij elkaar genomen leidt dit tot een stijging van lichamelijke klachten.

Hoe kan je rugklachten voorkomen?

Vakbond CNV heeft onlangs resultaten gepubliceerd van een enquête die deze trend bevestigt. Van de 2500 leden die de enquête invulde had 41% vaker last van schouder-, nek-, arm- of rugklachten sinds dat zij thuis aan het werk zijn. Ook opvallend was dat 45% geen werkplek heeft die aan Arbo-eisen voldoet. Veel thuiswerkers weten maar weinig over wat ze kunnen doen om klachten te voorkomen, blijkt uit de enquête. Een kwart geeft aan graag meer ondersteuning en tips te krijgen om gezond te kunnen werken. 

5 oefeningen om rugklachten te voorkomen

Onze 5 oefeningen om rugpijn en andere zitklachten te voorkomen zou hierbij al behulpzaam kunnen zijn.  Je vind ze in de onderstaande video’s.  

Als chiropractor lossen we rugproblemen op door middel van effectieve behandelingen. Maar ook door middel van professioneel advies op het gebied van preventie.
Vaak zien we dat mensen te lang blijven rondlopen met dit soort vervelende klachten. De herstelperiode is dan ook vaak langer dan wanneer men direct bij ons had gekomen.
Dus twijfel niet en kom langs in onze praktijk. We zijn u graag van dienst.

Deel dit bericht: